ewfgweg.jpg
DSC_0013 egh.jpg
Kiribati
De fire venner er vokset op på hver sin ø i Kiribati. I dag går de i gymnasiet og glæder sig over at være vokset op i et af verdens smukkeste lande. Og på mange måder også et af verdens fattigste lande, for Kiribati er et u-land. Det tænker de fire nu ikke så meget på, for de har det godt og trygt, selv om de ikke har alle de forbrugsgoder, som de kan se på nettet eller i tv.
❯ Om lykke
❯ 2015-målene
❯ Bhutan
❯ Zambia
❯ Burkina Faso
❯ Costa Rica
❯ El Salvador
❯ Haiti
❯ Kina
❯ Kiribati
❯ Rwanda
❯ Vietnam
De fleste børn har lært at klatre op efter kokosnødder.
wrfgwegw.jpg
Kathrine rgrtyhjwr.jpg
P8260698_wrg.jpg
Tarayana.jpg
TRANG_erg.jpg
Om sitet
Læs mere
Vil du www-vide mere?
Lærervejledning
Elevaktiviteter
Fotos
Film
Rimeta, Kalea, Saleta og Katharine hygger sig i juleferien. 

Rimeta (yderst til venstre) siger: ”Da jeg var lille, var jeg næsten hver eneste dag med min storebror ude for at fiske, så vi havde altid rigeligt med mad i min familie.”

Kalea (nr. 2 fra venstre) tilføjer: ”Ja, og jeg klatrede bare op i en af vores kokospalmer for at slå et par nødder ned. Og jeg kan da stadigvæk hurtigt løbe op ad sådan en palme. Det sidder i blodet.”

Saleta (nr. 3 fra venstre) fortæller: ”Selv om den globale opvarmning truer vores land, er jeg sikker på, at vi nok skal klare det. Vi fire vil i hvert fald gøre, hvad vi kan for at gøre Kiribati til et dejligt sted at bo.”

Se et videoklip med de fire unge på tur til lagunen.
>> Klik her

Kathrine (yderst til højre) er lykkelig for at være født i Kiribati. ”Rundt om i verden kender mange vort lille land. En af mine venner var for nogle år siden med til et klimatopmøde i Danmark, hvor vores præsident fortalte om Kiribatis problemer.

Vores regering gør meget for at vise resten af verden, at alle lande er nødt til at gøre noget ved udslippet af CO2 og andre drivhusgasser. Ellers forsvinder lavtliggende lande som vores hurtigt i havet,” siger Kathrine. Du kan læse mere om Katharine på side 39 i ”Global lykke – i fattige lande”.

Se og læs meget mere om de fire venner, der som alle andre i Kiribati lærer om klimaforandringer i skolen.
>> Klik her
Global lykke
❯ Forside
Lykken er …
❯ Den globale verden
dhgfghrt.jpg
<< Tilbage